Nu pârî! Dacă vei face asta, vei transmite câteva mesaje greșite. Primul este față de tine și este destul de toxic pentru mintea ta. Dacă vei spune profesorilor că un coleg ți-a adresat cuvinte urâte, vei începe să crezi că nu poți să faci față acestor situații de unul singur. Cu probleme de acest gen te vei confrunta toată viața. Soluția nu este să anunți autoritățile, ci să rezolvi singur problema.

Al doilea mesaj pe care îl vei transmite este adresat colegilor. Agresorii poate vor înceta pentru o anumită perioadă de teama pedepselor, însă vor începe să spună despre tine că ești un pârâcios și trădător.

Nu te supăra! Dacă ceilalți râd de tine și ție nu-ți pasă, cine va părea stupid, tu sau ei? Cu siguranță ei! Iar tu nu te vei supăra dacă ei se vor simți stupid, nu? A nu te supăra nu înseamnă să-i ignori. Acest fapt îi poate enerva pe unii dintre ei. Scopul tău este să ți-i faci prieteni.

Nu căuta să te răzbuni adresându-le cuvinte jignitoare. Nu-i poți opri plătindu-le cu aceeași monedă. Îți adresează cuvinte ofensatoare tocmai pentru că încerci să-i oprești. Deci aceasta nu este o strategie foarte eficientă.

Nu îți încălca principiile. Un prieten adevărat nu te va pune niciodată într-o astfel de situație. Dacă ești exclus dintr-un grup, este posibil să te gândești să faci orice doar pentru a te integra și a le face pe plac celorlalți. Nu ceda, așadar, principiilor tale!