Nimic. Acesta este cel mai simplu și mai bun răspuns. Nu trebuie să faci absolut nimic dacă auzi vorbe urâte despre tine. Oamenii sunt liberi să spună ce vor. Nu poți controla asta. Tu poți să controlezi doar modul în care reacționezi față de zvonuri sau bârfe răutăcioase.

Dacă încerci să te aperi, ai pierdut. Chiar și dacă este un zvon neadevărat? Să-ți dăm un exemplu: un coleg vine și-ți spune că a auzit despre tine că …. Cel mai bun răspuns al tău este: „Tu crezi asta?” Dacă spune „Nu”, dialogul se sfârșește. Dacă spune „Da”, atunci spune „Bine”. Discuția se poate opri aici, sau poate continua cu o altă întrebare din partea lui „Nu îți pasă de ce cred ceilalți?” Răspunsul tău trebui să fie „E decizia fiecăruia să creadă ce vrea”.

Amintește-ți că dacă încerci să te aperi, vei pierde. Cei care te întreabă doresc mai degrabă să vadă reacția ta și încercările tale disperate de a convinge că este un zvon fals, nu să afle adevărul. Cu cât ești mai indiferent față de vorbele urâte pe care le auzi despre tine, cu atât mai mult respect vei câștiga din partea celorlalți.

Când cineva te tachinează și tu te superi, ai pierdut. În măsura în care te superi mai tare, ei se distrează mai tare. Dacă au reușit să-ți găsească un punct slab și tu te superi, acolo te vor lovi mereu și mereu.

Ori de câte ori te superi, agresorii văd asta. Se distrează pe seama ta. Le place să te vadă furios din cauza a ceea ce au spus despre tine. Supărându-te le oferi puterea pe care o caută. Tu devii o victimă și ai pierdut. Acesta este un răspuns automat al creierului nostru. Însă la fel este și atunci când vedem ceva comic. Putem râde sau ne putem abține. Alege să nu te superi! Refuză! Când nu te superi, agresorii vor descoperi că nu mai au putere asupra ta. Ei vor fi pierzătorii, iar tu vei câștiga.