1) Nu ignora problemele…nu se vor rezolva de la sine. A căuta ajutor și a-ți aborda problemele reprezintă singura cale, chiar dacă uneori poate fi dureroasă.

2) Nu consuma băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive. Deși te poate face să te simți mai bine pe termen scurt, consumul nu rezolvă nimic și poate provoca rapid noi probleme.

3) Încearcă să nu stai toată ziua în pat, chiar dacă uneori îți este greu să te mobilizezi. De asemenea, insomnia poate înrăutăți depresia, iar respectarea unei rutine de somn este cel mai bun mod de a evita acest lucru.

4) Nu te închide în tine. În mod ideal, ar trebui să încerci să menții contactul social, dar dacă în unele momente nu poți face față, optează pentru o plimbare în aer liber. Studiile arată în mod repetat că petrecerea timpului în aer liber este o modalitate puternică de a reduce depresia și anxietatea.

5) Ar putea fi tentant să evadezi în universul jocurilor video. În cel mai bun caz te ajută să eviți confruntarea problemei reale pentru moment, dar în cel mai rău caz te izolează și mai mult de lumea exterioară.

6) Nu asculta muzică tristă și nu te expune știrilor deprimante din mass-media.

7) Nu te simți niciodată vinovat/ă de depresia ta. Este o boală cu rădăcini atât genetice, cât și de mediu. Nu este vina ta, nu ești slab și nu poți pur și simplu să ieși din ea.