Politica de confidențialitate

Introducere

Asociația Telefonul Copilului este unicul proprietar al tuturor informațiilor colectate de pe acest site și prin intermediul serviciului telefonul copilului 116 111. Astfel, nu vom împărtași aceste informații terților pe alte căi decât cele menționate în această declarație de confidențialitate. Acest site conține legături către alte website-uri. Asociația Telefonul Copilului nu este raspunzătoare pentru practicile acestora referitoare la confidențialitate.

Modificări în politica de confidențialitate

La anumite intervale de timp, Asociația Telefonul Copilului poate aduce schimbări acestei declarații de confidențialitate. Recomandăm vizitatorilor acestui site să reviziteze prezenta declarație pentru a afla eventualele schimbări sau noi practici în politica noastră de confidențialitate.

Confidențialitate și declarație de protecție

Urmatoarele declarații de procedură conturează informația pe care o colectează Asociația Telefonul Copilului și cum vom folosi noi acea informație. De asemenea, te informăm cum să procedezi dacă dorești ca noi să ștergem informațiile tale personale adunate in timpul vizitărilor anterioare ale website-ului sau în timpul procesului de consiliere prin intermediul serviciului telefonul copilului 116 111.

Cum colectăm și folosim informațiile cu caracter personal

Noi urmăm proceduri de protecție stricte în colectarea, depozitarea și dezvăluirea informației furnizate de tine pentru a impiedica accesarea neautorizată și întrebuințarea ei greșită, așa cum se cere și este stipulat și în legislația din România. Noi adunăm informații generale privind numărul de vizitatori ai anumitor secțiuni pentru a monitoriza utilizarea website-ului, ceea ce ne ajută să îmbunătățim continuu designul și forma de prezentare a website-ului. De asemenea, în cazul sesizărilor de încălcare a drepturilor copilului, noi transmitem informațiile primite din partea ta în atenția instituțiilor abilitate, în vederea intervenției.

Introducerea informațiilor cu caracter personal reprezintă consimțământul tău expres și neechivoc pentru prelucrarea de către noi a acestor date, respectiv pentru colectarea, înregistrarea, stocarea, adaptarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terți prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ștergerea sau distrugerea acestor informații cu caracter personal.

Atunci când ne trimiți datele cu caracter personal, Asociația Telefonul Copilului le poate utiliza în următoarele scopuri declarate, dacă nu se specifică în alt fel:

- stocarea acelor informații care ne permit o înțelegere mai profundă a nevoilor beneficiarilor sau modul in care Asociația Telefonul Copilului poate îmbunătăți calitatea serviciilor de informare, consiliere și indrumare
 - stocarea acelor informații în vederea monitorizării și întocmirii de studii cu privire la tipurile de probleme comunicate și înregistrate din partea ta - pentru a intra în contact cu tine cu scopul de a răspunde unei solicitări a ta
- putem să folosim adresa ta de e-mail pentru a-ți expedia informații solicitate de tine
- în cazul sesizărilor de încălcare a drepturilor copilului, putem să transmitem informațiile primite din partea ta în atenția instituțiilor abilitate cu care Asociația Telefonul Copilului colaborează în condiții de parteneriat, în vederea intervenției

Informațiile tale cu caracter personal ne pot fi transmise prin Internet.

Protecția Datelor cu caracter personal

Asociatia Telefonul Copilului se obligă să pastreze confidențialitatea datelor personale colectate prin intermediul site-ului www.116111.ro și telefonul copilului 116 111, conform Legii 677/2001, privind protecția datelor personale. Persoanele înregistrate, în calitate de persoane vizate, au conform Legii 677/2001, următoarele drepturi:
- dreptul la informare (art.12)
- dreptul de acces la date (art.13)
- dreptul de intervenție asupra datelor (art.14) si
- dreptul de opoziție (art. 15).

GDPR

In data de 25 mai 2018 a intrat in vigoare Regulamentul General de Protectie a Datelor nr. 679/2016, detalii pot fi accesate in urmatoarele doua informari: date colectate de la persoana vizata, date colectate din alte surse.


Dacă dorești ca datele tale personale să fie scoase din baza de date, ne poți indica oricând acest lucru la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro